Föreläsare: Susanne Törnqvist
Längd: 60 min.
Tid och plats: Fredag 28 juni 13.40-14.40 på Rotundan

Vi vet vilken mat som inte är bra för oss – så hur kommer det sig att vi ändå fortsätter äta den? Och varför äter vi upp hela påsen fast vi bara hade tänkt ta en bit? Det kanske inte låter som livsavgörande frågor men att få dem besvarade kan göra stor skillnad!

Föreläsningen handlar om socker, sötsug och beroende och vad som händer i kroppen när man äter mat som innehåller socker eller mat som har en sockerliknande effekt. Föreläsningen ger en förståelse för mekanismerna bakom sötsug och hur maten kan påverka allt från humör, sömn, vikt, ork och energi, till koncentration, stress, frustration, empati, rastlöshet och förmågan att tänka klart. Det ges också konkreta tips på hur man kan bli fri från sötsug samt stötta kroppens biokemi vid utmattning/depression.

Susanne Törnqvist är friskvårdsterapeut, utbildad i basmedicin och har intresserat sig för kostens betydelse och påverkan på sinnet och kroppen i över 15 år. Hennes föreläsningar och kurser utgår från vetenskapliga grunder varvat med personliga erfarenheter från att själv ha blivit kvitt söstug, samt ha hjälpt många andra genom föreläsningar, kurser och konsultationer.